Hallo…

For all Dutch natives and dutch speakers in Scotland. Although based in the Highlands the Dutch Scottish Whisky Society aims to unite Dutch natives and dutch speakers in the whole of Scotland by celebrating the brilliant combination of whisky and bitterballen.

Become a member by emailing your details to ds_ws@ymail.com or visit our first meeting on the 4th of September 2010 at 16:00 in the Quaich Bar, Craigellachie Hotel, Craigellachie.

Slainte,

Dutch Scottisch Whisky Society

Tja, een whisky club is al snel een ding dat je in het ‘buitenland’ vindt. Een vereniging van Nederlanders ook. Over het algemeen zijn de meeste Nederlanders die in Schotland wonen wel bekend met het fenomeen Whisky, Single Malt of Dram maar wordt dit aangeboden in de Engelse(Schotse) taal.

Om verder een brug te slaan tussen de Nederlandse en Schotse cultuur is enige tijd geleden het idee ontstaan van een Nederlandse Vereniging. Aangezien deze al bestaat in Schotland en het idee niet alleen maar gericht is op een gezelligheidsvereniging werd al de link naar whisky gelegd. Wellicht had de locatie ook hiermee te maken, nl. The Quaich Bar in het Craigellachie Hotel. In ieder geval werd daar het fundament gelegd voor de Dutch Scottisch Whisky Society.

In het kort: een verbinding van Nederlanders, of Nederlands sprekende personen, die in Schotland wonen of in ieder geval een grote interesse in Schotland en de Schotse cultuur hebben. De verbinding staat voor een(1) keer per kwartaal of minimaal vier(4) keer per jaar een grote bijeenkomst te organiseren voor haar leden en genodigden te organiseren waarin de Schotse Cultuur, met de nadruk op de whisky-industrie, centraal staat. Eens sociaal element zal hiervan onderdeel zijn. Daarnaast zal de verbinding meerdere bijeenkomsten organiseren door het jaar heen waarbij geen maximum gesteld is aan de hoeveelheid. Alle bijeenkomsten zijn open voor niet leden maar de verbinding houdt zich het recht voor om vooraf te anders te bepalen.

Met andere woorden, gewoon lekker gezellig bij elkaar zitten, een beetje keuvelen over van alles en nog wat en genieten van whisky en bitterballen.

Interesse? Mail ds_ws@ymail.com of bel met 07799754491

Follow DS_WS on Twitter

Advertisements